Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Voeding

Het aanbod van voeding voor uw hond is tegenwoordig erg groot. Er worden aan alle kanten verschillende adviezen gegeven wat het beste is voor uw hond. Voeding blijft maatwerk, belangrijk is dat u kijkt naar het voer waar uw hond het ’t beste op doet.

Droogvoer (brokken)

Droogvoer is te verdelen in twee categorieën, brokken en diner. Beide zijn te koop van vele verschillende merken en van verschillende kwaliteit. Droogvoer bestaat veelal uit dierlijke bestandsdelen, plantaardige bestandsdelen en granen. Een goed droogvoer bevat voornamelijk vlees (of vis) en dierlijk vet en geen chemische toevoegingen. Tegenwoordig zijn er ook veel merken brokken die graanvrij zijn en op basis van dierlijke bestandsdelen.

Meer weten over droogvoer? Kijk op http://www.voerwijzer.com/brokken 

Natvoer

Natvoer is blikvoer, alhoewel het tegenwoordig soms ook in worsten te koop is. Dit voer bevat relatief veel vocht, gemiddeld 80%. De ingrediënten zijn vergelijkbaar met die van het droogvoer. Natvoer is relatief duur en minder voedzaam.

Vers Voer

Vers Vers voeren is te verdelen in drie groepen, namelijk:
– NRV Natuurlijk Rauwe Voeding, hierbij worden hele prooidieren gevoerd en wordt er over het algemeen geen groentes bij gegeven.
– BARF Bones and Raw Food, hierbij wordt een menu voor de hond samengesteld waarbij men uitgaat van bepaalde percentages van bot, spiervlees, orgaan, groentes en overige
– KVV Kant en klaar Vers Vlees, dit is een gemalen voeding die men over het algemeen bevroren koopt. Er zijn soorten die compleet zijn en er zijn soorten die enkelvoudig en niet compleet zijn. Bij een aantal soorten KVV is ook groente toegevoegd.

Meer weten over vers voer? Kijk op http://www.voerwijzer.com/vers-vlees 

Hoeveelheid voeren

De hoeveelheid voeding die er gegeven moet worden is van vele factoren afhankelijk: ras, leeftijd, grootte, gewicht en hoeveelheid activiteit zijn enkele factoren. De ene hond is de andere niet, de één kan een veel grotere energiebehoefte hebben dan de ander. De hoeveelheden voeding die door meeste fabrikanten wordt aangegeven op de verpakking zijn vaak aan de ruime kant.

Door de hond en de voeding regelmatig te wegen, kunt u bepalen of u voldoende, te veel of te weinig voeding geeft. U kunt ook aan de ribben de voedingstoestand van uw hond bepalen. Ribben moeten makkelijk te voelen zijn, maar niet te zien.

Hoe vaak voeren

Honden krijgen een aantal keren per dag te eten, afhankelijk van de levensfase waarin de hond zich bevindt. Volwassen honden hebben voldoende aan 2 voedingen per dag. Jonge honden worden vaker kleine porties gevoerd, dit om maag en darmen niet te zwaar te belasten. Men gaat vaak uit van:
– tot vier maanden 3 tot 5 keer per dag
– vier tot 8 maanden 3 keer per dag
– na 8 maanden bij voorkeur 2 keer per dag