Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Overlijden melden

 

Meldformulier

Om meer inzicht te krijgen in de levensduur en gezondheid van de Toller, zouden wij graag meer informatie willen verzamelen met betrekking tot de leeftijd en omstandigheden van het overlijden van Tollers. Wij realiseren ons dat deze vraag u kan herinneren aan gebeurtenissen waaraan u misschien liever niet herinnerd wilt worden. Het is echter belangrijk dat er zo veel mogelijk informatie beschikbaar komt. U kunt het overlijden door het meldformulier in te vullen. Heeft u nog vragen kunt u ons een email sturen via info@tollertales.nl.

Overlijden hond melden aan de Raad van Beheer

Als de hond overleden is, is de eigenaar  niet meer verplicht de stamboom terug te sturen naar de Raad van Beheer. Een korte schriftelijke melding via email of per brief aan de Raad van Beheer, waarbij u het NHSB nummer, de stamboomnaam en de overlijdensdatum van de hond vermeld is voldoende. Het overlijden wordt dan door de Raad geregistreerd.

In bijzondere gevallen kan de Raad van Beheer besluiten de stamboom van de overleden hond op te vragen (Kynologisch Reglement art. III.39) en ongeldig maken. Als de eigenaar daar prijs op stelt stuurt de Raad de stamboom daarna weer terug.