Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Nordic Dog Walking

Nordic Dog Walking komt voort uit het cani-cross, waarbij de hond in tuig verbonden is met de loper door middel van een flexibele lijn. Cani betekent ‘hond’ en cross betekent ‘lopen’. Op deze manier heeft de Nordic Walker zijn handen vrij voor zijn poles.

Nordic Dog Walking is een aangename manier van bewegen en sporten met je huisdier. Nordic Dog Walking is goed voor de fysieke en algemene gezondheid van de loper en van zijn of haar hond. Het is fijn om zelf te sporten in combinatie met de hond uitlaten. Er wordt op deze manier gewerkt aan de conditie van beiden. Dat zal wennen zijn voor zowel de baas als de hond, omdat deze over het algemeen niet gewend zijn hetzelfde tempo te lopen.

Bij Nordic Walking wordt het bovenlichaam intensiever gebruikt, maar samen met de hond worden alle spieren nog meer ingezet dan bij Nordic Walking zonder hond. Er wordt vaak een snelheid van 6 tot 10 kilometer per uur gehaald.

Nu lijkt dit gemakkelijk net als Nordic Walking, maar ook hier komt een bepaalde techniek bij kijken. Wat is er mooier om met uw hond een goed getraind koppel te vormen. Dit is fun voor baas en hond.

De ideale manier van sporten, de hond uitlaten, terwijl u aan sporten bent. Daar waar de hond los mag lopen gaat de hond los en daar waar de hond vast moet wordt deze weer vast gekopppeld.