Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Tolling binnen de NSDTRCN

Het “Tolling” is het authentieke werk van onze Tollers en wint duidelijk steeds meer interesse in binnen- en buitenland.

De belangrijkste reden voor het organiseren van een Tollingworkshop (voor leden en niet leden van de rasvereniging) is het kennis laten maken met het oorspronkelijke werk de Toller. Vooral voor eigenaren van een Toller die wel eens willen kijken wat hun Toller eigenlijk allemaal kan zonder dat hij daarvoor getraind is. Natuurlijk mogen ook getrainde Tollers deelnemen aan deze dag. Deze dag bestaat uit een aantal proeven variërend van dummy’s apporteren tot het tollen waar onze Toller toch voor gefokt is. Dit alles zal spelenderwijs geschieden, zodat ook een pup of jonge hond deel kan nemen aan de diverse onderdelen.

In nauwe samenwerking met de Belgian Tollerclub hebben we in 2013 het Tollingwerk, d.m.v. een Tollingworkshop, aangeboden aan onze leden. Naast theoretische informatie hebben we de leden ook kennis kunnen laten maken met de praktijk van het “Tollen”.

De samenwerking met de Belgian Tollerclub is niet alleen gericht op het aanleren en verbeteren van de vaardigheden van de honden, maar ook het kennis laten maken van de wedstrijdvorm zoals deze in Scandinavië officieel erkend is. We zijn de Scandinavische en Belgische Tollervrienden heel erg dankbaar voor hun hulp en enthousiasme om hun kennis met ons te willen delen.

Naast een Tollingworkshop en/of Try-out TollingTest, organiseren wij ook Tolling Testen (met dummy’s).

Het enthousiasme van onze leden is een enorme drijfveer om hier in de toekomst verder in te groeien.