Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, oftewel: Toller

De Toller vertoont in gedrag overeenkomsten en verschillen met andere retrieversoorten. Het ras is gevoelig en erg gehecht aan zijn roedel. De Toller is echter niet altijd zo’n allemansvriend als de Golden Retriever.

Een Toller wordt net als andere honden NIET sociaal, lief en gehoorzaam geboren, de fokker én moederhond hebben het eerste aandeel hierin. Daarna is het aan u om de hond op te voeden en te trainen.

Ook in de training onderscheidt de Toller zich door de hoge mate van intelligentie. Een Toller zal niet klakkeloos doen wat zijn baas van hem vraagt, maar zelf nagaan of er niet een eenvoudigere manier is om het door de baas gewenste resultaat te bereiken. Dit maakt dat voor een goede training een geduldige aanpak is vereist. Het is deze gevoeligheid die in het hele wezen van de Toller zichtbaar is en het trainen tot een aparte uitdaging maakt.

Kies het juiste ras voor uw situatie: lees vóór het kopen eerst of de Nova Scotia Duck Tolling Retriever wel het ras is dat u zoekt.

In het menu links vindt u meer informatie over bijvoorbeeld het karakter en de geschiedenis van ons mooie ras. Daarnaast vindt u er informatie over de (vacht) verzorging en aanschaf van een Toller.

Bij ‘Activiteiten’ vindt u meer informatie over trainingen en hondensporten zoals Clickertraining en Agility.

NSDTRCN nooit verantwoordelijk of aansprakelijk

De NSDTRCN is nooit verantwoordelijk noch aansprakelijk voor mogelijke (erfelijke en niet erfelijke) gebreken die zich in een nest of een latere levensfase van een pup/hond openbaren.

Fokkers en dekreu-eigenaren zijn verplicht om voorafgaande aan de dekking elkaar alle relevante informatie te verstrekken over hun fokdier en de mogelijke risico’s die er in een combinatie aanwezig kunnen zijn.

Ons advies aan fokkers: controleer voorafgaande aan de dekking ook zelf de gezondheidsuitslagen en eisen zoals omschreven in het VFR (Verenigingsfokreglement). Het is zeer onplezierig als u later geconfronteerd wordt met gegevens die u had kunnen weten maar niet wist omdat u er niet naar heeft gevraagd.

Ons advies aan pupkopers: vraag inzage in de gezondheidsuitslagen en lees de eisen die gesteld worden in het VFR (Verenigingsfokreglement).

Niet alle fokkers vragen een aanbetaling maar indien een fokker een aanbetaling vraagt dan geldt het volgende:

  • een aanbetaling is pas gerechtvaardigd (conform het consumentenrecht) als er daadwerkelijk een product (pup) tegenover staat, dus pas als de pups daadwerkelijk geboren zijn en de koper voor een pup in aanmerking komt.
  • er mag dus géén aanbetaling worden gevraagd als er géén product (pup) beschikbaar is (m.a.w. er nog geen pups geboren zijn).
  • een aanbetaling mag wettelijk niet meer bedragen dan 50% van de verkoopwaarde.
  • zien partijen af van de koop dan dient de aanbetaling in zijn geheel te worden terugbetaald (er wordt immers géén pup (product) geleverd).
  • let op! Vraag vooraf altijd inzage in de koopovereenkomst en teken niets waar u het niet mee eens bent.

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

Meer informatie

Lees ook onze informatie folders/pagina voor meer informatie!