Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Canicross

Canicross is een loopwedstrijd met de hond, waarbij baas en hond samen een team vormen en (hard)lopend een parcours afleggen.
– De hond is daarbij aangelijnd. Iedereen, van elk niveau kan mee doen, leeftijd van de baas en ras van hond zijn niet belangrijk.
– De hond dient wel minimaal 1 jaar te zijn.

De hond heeft daarbij een tuig aan, de handler een comfortabele heupgordel. Hond en handler zijn met elkaar verbonden met behulp van een verende lijn die maximaal 2 meter lang is.

In Europa wordt circa 20 jaar geleden het canicrossen, waarschijnlijk, vanuit Canada geïntroduceerd en slaat vooral in Frankrijk aan als nieuwe hardloop-/hondensport. Snel daarna wordt het ook opgepikt in België en Engeland. Inmiddels is het een over de gehele wereld gekende sport die, per land in een verschillend tempo, aan populariteit wint. In Nederland begint canicross nu ook steeds bekender te worden.

Sinds 2009 bestaat de website www.canicrossnederland.nl  en is het voor iedereen overzichtelijk wat er allemaal in Nederland gebeurt en hoe snel de sport in Nederland aan het groeien is.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de officiële vereniging: http://www.canicrossnederland.nl

Foto beschikbaar gesteld door Valerie Torenstra.