Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Basisregels

De basisregels van de fokkerij worden gevormd door de formele geldende regels binnen de vereniging, aangevuld met diverse documenten en een uitleg over Inteelt.

Wij verwijzen u naar de verschillende onderdelen. Zie de diverse tabs onder tab ‘fokkers’ > basisregels: fokreglement, sanctiebeleid, diverse documenten en uitleg COI en AVK.

Onder ‘documenten’ staat o.a. het dekbeoordelingsformulier.
Het insturen van een aanvraag dekbeoordeling heeft verschillende voordelen voor een fokker. De FAC beschikt over een uitgebreide database met gezondheidsgegevens. Aan de hand van die gegevens beoordelen de FACleden of de geplande combinatie voldoet aan het VFR is.

Vooral voor beginnende fokkers kan het nuttig zijn om gebruik te maken van de expertise van de FAC (en/of van fokker waar uw hond vandaan komt). Neem gerust contact met hen op in geval van vragen. De FAC (en/of uw fokker) staat u graag met raad en daad bij. Houd er wel rekening mee dat er soms tijd overheen gaat voordat uw vraag beantwoord kan worden. De FAC (en/of uw fokker) kan u ook op weg helpen bij uw zoektocht naar een passende dekreu door te vertellen op welke zaken u moet letten. Het is echter niet de taak van de FAC om een reu voor/namens u te zoeken.

Voorwaarden voor het indienen van een dekbeoordeling:

  • Een dekbeoordeling kan enkel aangevraagd worden door de eigenaar van de teef. Als eigenaar wordt gezien degene die op het eigendomsbewijs (behorende bij de stamboom) van de teef vermeld staat.
  • De op het eigendomsbewijs van de teef geregistreerde eigenaar dient lid te zijn van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland.
  • De FAC beoordeelt alleen combinaties van leden waarvan de pups zullen worden ingeschreven in het NHSB.
  • De aanvraag voor een dekbeoordeling dient bij voorkeur tenminste één (1) maand voor de verwachte loopsheid door middel van het volledig ingevulde online dekbeoordelingsformulier bij de Fokaangelegenhedencommissie (FAC) te worden ingediend.
  • Een niet volledig en niet juist ingevuld dekbeoordelingsformulier zal niet in behandeling worden genomen.
  • De Fokaangelegenhedencommissie hanteert een termijn van 3 weken, na bevestiging van ontvangst, voor het behandelen van het beoordelingsformulier en voor het publiceren van de combinatie op de website.
  • De beoordeling zal in cc naar de reu-eigenaar worden verzonden.
  • Een aanvraag voor een dekbeoordeling waarvan de teef inmiddels is gedekt wordt niet in behandeling genomen en niet gepubliceerd.
  • Een ingediende dekbeoordeling welke niet voldoet aan het Verenigingsfokreglement en Kynologische Reglement zal als “negatief” worden beoordeeld.
  • Geboren nesten zonder dekbeoordeling worden niet geplaatst op de nestinformatie-pagina!
Note: check, voordat u de aanvraag in gaat vullen, of aan alle VFR FOK-/GEZONDHEIDS-/EXTERIEURregels is voldaan.