Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Flyball 

De sport Flyball is een van de weinige echte teamsporten binnen de hondensport. Het team is ook echt een team waarbij 6 handlers met 6 honden, een coach en een ballader het opnemen tegen andere teams in een wedstrijd vol hondenplezier, snelheid en een zekere mate van tactiek.

De twee teams bestaan uit minimaal 6 honden waarbij per wedstrijd 4 honden worden ingezet. In Nederland mogen niet meer dan 2 honden van hetzelfde ras zijn (in tegenstelling tot andere ons omringende landen, waarbij teams wel mogen bestaan uit honden van hetzelfde ras). Het is de bedoeling dat er tweemaal een race gelopen wordt.

De teams kunnen per race 4 van de 6 honden inzetten die binnen 60 seconden zo snel mogelijk een baan van 4 hindernissen en een ballenbak foutloos aflopen. Tijdens de wedstrijd moeten de honden één voor één over 4 hindernissen heen naar het flyball apparaat rennen, de bal zien te krijgen door met hun poot op de voet pedaal te stappen, en weer met de bal terug rennen over de vier hindernissen heen.

De honden zullen dus één voor één een bal gaan halen uit het apparaat. Wanneer een hond terug keert bij de groep zal hij worden opgevangen en wordt de volgende hond uitgestuurd. Maakt de hond een fout (bijvoorbeeld een weigering of het laten vallen van de bal) dan moet de hond weer achter aan sluiten en nogmaals het parcours rennen.

Raad van Beheer

De Raad van Beheer is de organisatie van activiteiten op het gebied van o.a. Agility / Behendigheid en Flyball.

Flyball is een door de F.C.I., erkende sport. De Raad van Beheer leidt voor Flyball de juryleden en de scheidsrechters op. De regels en procedures worden ingesteld door een speciale werkgroep Flyball. Per jaar worden ca. 10 competitiewedstrijden gehouden.

Voor de Raad van Beheer Flyball reglementen klik hier
Voor Flyball wedstrijden klik hier