Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Champions Trophy – 24 februari 2024

 

De CHAMPIONS TROPHY is een onderlinge wedstrijd tussen de beste retrievers van het afgelopen seizoen.

Wie kunnen er meedoen aan de CT? De JPC’s selecteren de uit te nodigen combinaties aan de hand van de resultaten behaald op de door de verenigingen georganiseerde evenementen; NLV-Artemis, GRCN-GoldCup, FRC-Apporteertrofee (FRC AT), LKN Jachttrofee (LKN JT), WFRG Trofee, GRV trofee en -indien er voor het betreffende Retrieverras géén selectiewedstrijd is- op basis van excellent getoond werk op minimaal MAP A / WT A  / OWT A niveau.
Naast de 18 Retrievers (6 Labradors, 6 Goldens en 6 Flatcoats geselecteerd via de finalewedstrijden) kan het wedstrijdveld aangevuld worden met Tollers, Chessen of Curly’s welke op basis van excellent getoond werk zijn geselecteerd. Ook de winnaar van het voorgaande jaar mag meedoen om zijn/haar titel te verdedigen. In tegenstelling tot de Nimrod, waar dezelfde combinatie baas/hond maar eenmalig mag deelnemen, kan men zich voor de CT elk jaar weer via behaalde resultaten kwalificeren.

Er worden vier meervoudige niet gestandaardiseerde apporteerproeven uitgezet op AA niveau. Bij iedere proef zijn er drie stuks wild om te apporteren. De organisatie is in handen van vertegenwoordigers van de retrieververenigingen.

Elke proef bestaat uit drie apporten. De opdrachten zijn van dien aard dat de verschillende aspecten van apporteren te weten: vrij verloren apport, markeerapport, gedirigeerd apport en apport op sleep zo veel mogelijk in de verschillende proeven worden verweven.

De wijze van keuren is praktijkgericht, het apport moet correct worden geapporteerd. Staand afgeven geeft geen puntenaftrek. Inspringen en onrust op post leiden wel tot puntenaftrek. Hinderlijk jankende en blaffende Retrievers betekenen een onvoldoende op de betreffende proef. Alle Retrievers worden (uiteraard) los voorgejaagd.

De locatie van de Champions Trophy editie 2024: is nog niet bekend

Publiek is welkom. De proeven worden zodanig opgezet dat het publiek alles goed kan volgen en kan meegenieten van prachtig hondenwerk op een prachtige locatie.

Algemene Ledenvergadering en fokkersoverleg Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland –  maart  / april 2024

 

Datum: n.t.b.

Locatie: Schimmel 1885
Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg

Tijdens de ALV worden de statutair verplichte agendapunten behandeld.

De ALV stukken zijn t.z.t. op te vragen via secretariaat@tollertales.nl.

Aanvang Fokkersoverleg ? uur
standaard lunch wordt aangeboden (vanaf ? uur)
Aanvang Algemene Ledenvergadering ? uur

Note: alleen toegankelijk voor stemgerechtigde leden.

Clubdiplomadag – zaterdag 23 maart 2024 i.s.m. WFRG

 

Op 23 maart organiseren wij i.s.m. de WFRG een Clubdiplomadag. 

Locatie: n.t.b.

 

 

Deelname is opengesteld voor alle retrieverrassen (en Ierse Water Spaniels) met dien verstande dat leden/voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever of Flatcoated Retriever voorrang hebben tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. 

Inschrijving is nog niet open!

TollingTest – 1 april 2024

Op PAASmaandag 1 april organiseren wij een officiële TollingTest op een prachtige locatie in Nederland (Beuningen).

Het ‘Tolling’ is het authentieke werk van onze Tollers en wint duidelijk steeds meer interesse in binnen- en buitenland. “Tolling” is een Midden Engels woord en betekent “het lokken van wild”. Voor de jager betekent dit het binnen bereik aantrekken van watervogels door gebruik te maken van het speelse gedrag van een tollende hond, en dit op dezelfde manier als een vos eenden dichterbij lokt.

Klasses: uitsluitend Junior en Beginners
Maximaal 14 deelnemers.

Inschrijving gaat open: februari 2024

Info gundogs.be

Keurmeester: Georg Isphording (DE)

Hoe inschrijven voor een wedstrijd via gundogs.be?
Heb je reeds een gebruikersnaam? Neen, druk op de knop “Aanmelden”. Klik vervolgens op de knop “Gebruikersnaam aanvragen”. Vul de nodige gegevens in en druk op de knop “Aanvraag”. De aanvraag zal door Gundogs.be goedgekeurd worden, je ontvangt dan een email met gebruikersnaam + password. Nu heb je je gebruikersnaam en kun je een hond inschrijven op een wedstrijd.

Heb je reeds een gebruikersnaam? Zo ja, meld je dan aan, ga via “mijn gegevens” naar die van je hond(en) (of voeg eerst een hond toe), en druk vervolgens op de knop “Schrijf mij in voor een wedstrijd”. De gegevens van je hond en van jezelf zouden correct moeten zijn, zij staan enkel ter informatie bij de inschrijving. Selecteer één of meerdere wedstrijden, kies een klasse en eventueel extra informatie. Druk vervolgens op de knop “inschrijven”.

De opengestelde klasses zijn:

Junior klasse
Voor honden zonder wedstrijdervaring, niet jonger dan 12 maanden en niet ouder dan 21 maanden op de dag van de Tolling Jachtproef.

Beginner klasse
Voor honden die op de dag van de Tolling Jachtproef minstens 12 maanden oud zijn. Een hond welke voorheen de kwalificatie Uitmuntend (U) in Beginner klasse heeft behaald mag in hetzelfde kalenderjaar nog in deze klasse deelnemen, maar moet voorrang geven aan honden welke nog geen Uitmuntend (U) hebben behaald in deze klasse. Honden welke eerder zijn ingeschreven in Novice klasse kunnen niet meer deelnemen in Beginner klasse.

WorkingTest – zaterdag 6 juli 2024

 

Op 6 juli organiseren wij i.s.m. JHS Kayaa een WorkingTest C/B1.
Locatie: Nieuwe Pekela

Deelname is opengesteld voor alle retrieverrassen (en Ierse Water Spaniels) met dien verstande dat voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever of Flatcoated Retriever voorrang hebben tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

INSCHRIJVING IS NOG NIET OPEN!

Er kunnen maximaal 60 honden deelnemen.

WaterWerkworkshop – 2024

 

Editie 2023 kon vanwege blauwalg niet doorgaan, wij proberen de volgende editie vóór de zomervakantie 2024 te plannen.

NSDTRCN organiseert een NSDTR Waterwerkworkshop op ? i.s.m. trainingsgroep Waterwerk West.

Normaliter zwemt deze trainingsgroep overwegend met Newfoundlanders maar op ? willen zij onze Tollers een kans geven om kennis te maken met het waterwerk.

Allereerst gaan ze kijken wat de hond met zwemmen doet, als dit in orde is gaan ze met de hond aan de gang en kijken ze wat er binnen de grenzen van het kunnen en het fysieke van de hond mogelijk is.

Wat komt er o.a. aan bod tijdens deze dag:
• het uit een bootje springen;
• zwemmen naar een bootje, daar dummy ophalen en terug brengen naar de kant;
• het ophalen van een boei of een pop.

Alles in het kader van mogen en niet moeten!

In principe zijn we over de hele dag verspreid een aantal keren met de hond bezig, en als alles goed is zullen wij naderhand samen met onze hond(en) moe maar zeer voldaan weer richting huis gaan.

Neem een kijkje in het Waterwerk West fotoalbum (https://www.waterwerkwest.nl/) om een indruk te krijgen, hier vindt u fraaie foto’s die een aardige impressie geven.

Lijkt het u leuk om op deze dag mee te doen? Dat is mogelijk! Er kunnen maximaal 30 Tollers meedoen aan deze speciale dag, de kosten voor deze dag zijn € 22,50 per hond.

Aanvang: 11:00 uur
Locatie: ’t Twiske te Oostzaan
(https://www.waterwerkwest.nl/routebeschrijving/)

Tips: Trek kleding aan welke vies mag worden en verder niet vergeten om mee te nemen: zwemkleding, droge kleren, bench, grondpen, handdoek, stoeltje, water voor de hond, eten en drinken voor jezelf, goed humeur en droog weer!

Tot ziens in 2024 in ’t Twiske

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland i.s.m. het Waterwerk West team.

Toller-SUP-workshop – 2024

In 2024 zal er een vervolg komen op de SUNSET-Toller-SUP!

Wat is SUP met je hond?
Stand Up Paddling is de snelst groeiende tak van watersport. Je peddelt staand (bij de honden-sup ook vaak zittend) op een extra stabiel surfboard. SUPpen is superleuk en je komt op mooiste plekjes in de natuur! Maar het is natuurlijk nog veel leuker als je dit samen met je hond kunt beleven. In Loosdrecht heeft Ingrid Kroon, zelf eigenaresse van een Toller haar SUP school, ikSUP. Door de jaren heen heeft zij een speciaal programma voor de Honden-SUP ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal materiaal, geschikt voor de hond.

Wat kun je verwachten?
We verzamelen rond 19.30 uur in Loosdrecht.
We varen naar een privé eiland te midden in het natuurgebied de Loosdrechtse Plassen. Daar start het SUP avontuur onder leiding van Ingrid. Ze geeft gedurende de tocht uitleg en tips. We maken een tocht door het prachtige gebied met onderweg een stop. Hier wordt een kleine versnapering geserveerd en kunnen honden even zwemmen, rennen en spelen met elkaar. Daarna vervolgen we de tocht en zien we de zon prachtig onder gaan. Behalve deze unieke belevenis samen met je hond levert dit prachtige plaatjes op! Ingrid maakt onderweg mooie foto’s van jou en je Toller op het SUP board.

Voor vragen en/of aanmelden kun je contact opnemen met marjet@tollertales.nl

Verdere informatie
De SUPtocht is voor iedereen geschikt die het heerlijk vindt samen met zijn of haar Toller in de natuur te zijn.
Zwem/zomerkleding of sportkleding volstaat. Er zijn eventueel wetsuits beschikbaar.

De prijs bedraagt € 55,00 voor deelnemer met hond inclusief materiaal én foto’s. Deelname is bevestigd na betaling.

We hopen jullie te mogen verwelkomen in 2024!

Kampioenschapsclubmatch – 8 september 2024

 

NOTEER DE DATUM!

Op zondag 8 september 2024 organiseert de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar Kampioenschapsclubmatch op het terrein van de KV Nieuwegein.

De kampioenschapsclubmatch staat bekend om de informele, gezellige sfeer. Ook voor niet-ervaren exposanten is dit een goede gelegenheid om uw hond te laten keuren door een erkende keurmeester.

Keurmeesters voor 2024:
Keurmeester voor de reuen vanaf Jonge Hondenklasse:
Keurmeester voor de teven vanaf Jonge Hondenklasse: Mevrouw K. van Gemert
Keurmeester jongste pup/pup/Jeugdklasse (reu en teef): Mevrouw S. Hooyer

Fokgeschiktheidskeuring
Er zal voor de honden vanaf 15 maanden, die nog niet in het bezit zijn van de vereiste kwalificaties, een fokgeschiktheidskeuring plaatsvinden.
Let op, er kunnen maximaal 30 honden aan de FGK deelnemen.
Om voor de fokgeschiktheidskeuring mee te kunnen moet de hond ook ingeschreven zijn in één der klassen van de individuele keuring (3 (mits 15 mnd), 4, 5, 8 of 9).
Keurmeester 1 voor de fokgeschiktheidskeuring:
Keurmeester 2 voor de fokgeschiktheidskeuring:

FOKGESCHIKTHEIDSKEURING tijdens KCM2024
(let op: er kunnen maximaal 20 honden deelnemen aan de FGK, vol = vol)

Indien u zich heeft aangemeld voor de fokgeschiktheidskeuring dan kunt u zich voor of na de keuring, in de reuen- dan wel tevenring, melden (mits vooraf aangemeld via het online formulier) in ring 3 voor de fokgeschiktheidskeuringen door 2 keurmeesters.

De KCM is een dag om te genieten van veel Tollers bij elkaar, eindeloos ervaringen uit te kunnen wisselen over onze roodharige vrienden en ondertussen door deskundige keurmeesters uw hond te laten beoordelen.

De keurmeesters kiezen niet alleen de beste reu en beste teef van de dag, maar ook de beste jeugdhond, gebruikshond en de beste veteraan.
Daarnaast is de KCM een officiële CAC-show. Het CAC, dat wordt toegekend aan de beste reu en de beste teef, telt dubbel voor het Nederlands kampioenschap.
Het reserve CAC telt als één vol punt. Aan de beste van het ras wordt de titel “Clubwinnaar 2024” toegekend.

Locatie KV Nieuwegein
KV Nieuwegein is gelegen aan de rand van Nieuwegein bij de wijk Galecop.
Adres: Galecopperzoom 3, 3437 PJ Nieuwegein
Of kijk op http://kvnieuwegein.nl/locatie/

Terrein open: va. 08.30 uur

Aanvang keuringen: v.a. 09:30 uur

INSCHRIJVING GAAT 1 februari 2024 OPEN!

Het inschrijven van uw hond is niet vrijblijvend – door inschrijving bent u verplicht het inschrijfgeld te voldoen. Betalen doet u met iDEAL bij uw inschrijving. Mocht u onverhoopt niet naar de show kunnen komen (bijvoorbeeld doordat u zelf verhinderd bent of de hond ineens ziek of kreupel is of iets dergelijks) dan krijgt u uw inschrijfgeld niet terug.

Trim-/vachtverzorgingsworkshop (datum nog niet bekend)

 

Wilt u meer weten over de vachtverzorging van uw Toller of zelf uw Toller leren trimmen? Dat kan!
Op ? organiseren we weer een workshop onder leiding van Bernadette van der Drift (Hondentrimsalon Spetters).

Inschrijving is nog niet open!

Thema: Trim-/vachtverzorging
Locatie: KV Nieuwegein

Na de trimworkshop krijgt u een handige syllabus met foto’s zodat u thuis zelf aan de slag kunt.

Tijdens de workshop van een halve dag krijgt u uitleg over de vacht van de Toller, de dagelijkse verzorging en leer u uw eigen hond te trimmen onder begeleiding van Bernadette.
Stap voor stap leert u hoe u te werk moet gaan en welke materialen hiervoor benodigd zijn. Deze kunt u aanschaffen tijdens de workshop (vooraf aangeven).

Benodigd; een effileerschaar (neem deze mee of bestel vooraf dan kunt u deze tijdens de workshop in ontvangst nemen) en natuurlijk uw eigen Toller (één per inschrijving).

Najaarsworkingtest – 17 november 2024

 

De NSDTRCN jachtproevencommissie organiseert, in samenwerking met Diana Brouwer op zondag 17 november 2024 een najaarsworkingtest voor alle klassen op een prachtige locatie in Schijndel.

Deelname is opengesteld voor alle retrieverrassen met dien verstande dat voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever voorrang hebben.

Note: inschrijven voor Workingtesten is alleen mogelijk is als het diploma voor de in te schrijven klasse reeds is behaald en is bijgevoegd bij je inschrijving.
Zonder diploma zal de inschrijving niet in behandeling worden genomen.
Let op! Als voorjager mag u slechts met één hond deelnemen aan de WorkingTest!

Locatie:
De Orangerie Vlagheide
Vlagheide 5
5482 NM Eerde – Schijndel * Meierijstad

Er kunnen maximaal 50 honden deelnemen in de B1-klasse; 50 honden in de C-, B2- en A-klasse (limitering per klasse mogelijk). Totaal 100.
Sluitingsdatum van inschrijving én betaling is 17 oktober 2024 of eerder als het maximaal aantal honden is bereikt.

U kunt, tenzij anders wordt vermeld, tot uiterlijk 4 weken voor de WT inschrijven tenzij het maximum aantal deelnemers eerder is bereikt.

Let wel! VOL=VOL

Jonge Hondendag / nestinventarisatie – 2025

 

In 2025 wordt de Jonge Hondendag voor de 7e keer georganiseerd. Opzet wordt waarschijnlijk iets anders. Idee is om een Nestevaluatie te organiseren voor NSDTR’s die in het betreffende jaar tussen de 12 en 24 maanden oud zijn en die zijn gefokt volgens het verenigingsfokreglement. De beide ouderdieren van het nest worden dan ook uitgenodigd om te verschijnen op de nestevaluatie. Het doel van een nestevaluatie is een overzicht te krijgen over de fokresultaten die uit bepaalde combinaties zijn geboren, zodat een fokker een advies kan worden gegeven t.a.v. de plussen en minnen die uit die combinatie naar voren zijn gekomen. Er wordt door de keurmeesters gekeken naar uiterlijke kenmerken én het gedrag van zowel iedere hond apart als het hele nest. De dag heeft niet het karakter van een show, er worden dus geen kwalificaties verleend.

De optie om uw hond individueel te laten beoordelen tijdens de Jonge Hondenkeuring blijft uiteraard bestaan!

JHD keuring: heeft u een Toller in de leeftijd van 4 tot 24 maanden? Dan is dit dé gelegenheid om uw hond(en) te laten beoordelen op exterieur en bouw op een zeer ontspannen manier. Voor uzelf heel leerzaam, omdat u van uw eigen hond een uitgebreide beoordeling krijgt. U noch uw hond hoeft ervaring te hebben met het lopen van een show, want er is ruim de tijd en aandacht om dat aan u uit te leggen. Ook Tollers met een rasstandaard foutje zijn welkom op deze dag!

Een uitgelezen dag om kennis te maken met het showen, op een rustige en ontspannen manier voor u en uw hond(en).

Workshop / doe-dingen
Naast het showen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal kleine workshops*:
– n.t.b.

M.b.t. de workshops*: er zullen -per workshop- in de ochtend en in de middag twee blokken (m.u.v. kennismaking met jacht) worden aangeboden.
Let op: per blok kunnen er een x-aantal honden ingedeeld worden.

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan deze dag?
Dat kan en mag, uw Toller moet wel in het bezit zijn van een stamboom.

De keurmeesters die komen beoordelen: n.t.b.

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de Jonge Hondendag organisatie via evenementen@tollertales.nl

De dag begint om ca. 09.30 uur, eindtijd staat open. Het is een dag om te genieten en zonder tijdsdruk.

Er volgt t.z.t. een bevestiging en meer informatie.

Verder zullen er een aantal standhouders aanwezig zijn (n.t.b.).

Inschrijving is nog niet open!

Voor alle, door de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland (NSDTRCN), georganiseerde evenementen geldt:

 
 • Deelname is voor eigen risico.
 • Deelnemers aan de evenementen stellen zich bloot aan bepaalde risico’s die inherent zijn aan het deelnemen aan de verschillende evenementen. NSDTRCN en door de NSDTRCN   aangewezen organisaties kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig ongerief of nadeel, inbegrepen ongevallen, als direct gevolg van deelname aan het betreffende evenement.
 • Iedere exposant – eigenaar – deelnemer draagt zelf de volle verantwoordelijkheid voor eventuele schade, die de exposant – eigenaar – deelnemer of de door hem ingeschreven honden aan personen of eigendommen in het clubgebouw of op de rondom gelegen terreinen aanbrengt. De NSDTRCN en de mede-organiserende vereniging/club zullen als vereniging voor een dergelijke schade nimmer garant staan.
 • Honden dienen altijd aangelijnd te zijn tenzij anders wordt aangegeven.
 • Voorkom agressie tussen honden onderling. U dient ervoor te zorgen dat andere deelnemers en aanwezigen op geen enkele manier hinder ondervinden van uw hond.
 • Ruw optreden tegen de hond is niet toegestaan en zal dan ook kunnen leiden tot schorsing of verwijdering van het terrein.
 • De hond dient goed uitgelaten te worden, wij zijn te gast en willen graag nog een terug komen. Het is altijd mogelijk dat de hond op de locatie zijn/haar behoefte doet, dit dient dan direct te worden verwijderd. Hiervoor is de eigenaar c.q. begeleider van de hond verantwoordelijk maar aarzel niet om elkaar hierop aan te spreken. Ruim het ook op als het in struiken, tussen de bomen of bij de auto’s ligt.
 • Op de velden NIET ROKEN.
 • Sigaretten uitmaken in de asbakken en niet op de grond. Peuken niet op de grond gooien.
 • Op de meeste terreinen staan afvalbakken. Gooi uw blikjes, bekertjes of ander afval in die afvalbakken. Poepzakjes gaarne ook in de afvalbakken deponeren. Staan er geen afvalbakken? Neem uw afval dan mee naar huis, laat het niet liggen.
 • Laat uw hond geen gaten graven; dit is gevaarlijk voor mensen en honden en het komt het terrein niet ten goede.

Bedankt voor uw medewerking in deze en tot ziens op een van onze evenementen.

Evenementen van de Evenementencommissie

Evenementen georganiseerd door en vallende onder de verantwoordelijkheid van de Evenementencommissie (evenementen@tollertales.nl)

Kampioenschapsclubmatch
Uit het KR Hoofdstuk IV Exposities, Titel 1 Algemene bepalingen, Artikel IV.1:
Kampioenschapsclubmatch: een door een rasvereniging georganiseerde expositie voor het ras of de rassen of variëteitsgroep(en), waarvan de belangen door die rasvereniging worden behartigd, en waar Nederlandse kampioenschapsprijzen (C.A.C.’s) behaald kunnen worden.

Ieder jaar organiseert de NSDTRCN een Kampioenschapsclubmatch voor Nova Scotia Duck Tolling Retrievers. Daaraan kunnen honden van leden en niet-leden deelnemen. Alle info over de Kampioenschapsclubmatch bij: kcmsecretariaat@tollertales.nl

Evenementen van de Jachtproevencommissie

Evenementen georganiseerd door en vallen onder de verantwoordelijkheid van de Jachtproevencommissie (jpc@tollertales.nl)