Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

 

Verzorging

De Toller is een hond die niet echt veel verzorging nodig heeft, maar af en toe een borstelbeurt is wel verstandig. Tijdens het borstelen kunt u de vacht en de huid van uw Toller controleren op wondjes of parasieten. Verder geeft het u de kans te controleren of ook de oren en de voorhuid bij de reu of vulva bij de teef schoon zijn. De dikke beharing en ondervacht houden uw hond warm en bieden bescherming tegen allerlei invloeden van buitenaf. Overvloedige beharing aan de poten en oren kunt u eenvoudig uitdunnen zie het “trimadvies” in de rechterkolom.

Het is niet aan te raden uw Toller regelmatig te wassen omdat de shampoo afbreuk doet aan de natuurlijke afweer van uw hond. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het nooit mag, maar doe het alleen wanneer het echt nodig is. Als u uw Toller regelmatig laat zwemmen in schoon water blijft de vacht mooi en is wassen overbodig.

Een belangrijk onderdeel van de verzorging van de hond dat vaak over het hoofd wordt gezien is de verzorging van het gebit. Als de tanden van de hond niet schoon zijn zal hij geen frisse adem hebben. Een slechte mondhygiëne kan allerlei ziekten tot gevolg hebben. Honden met vieze tanden kunnen last krijgen van mondinfecties, Parodontitis als deze niet worden bestreden kunnen infecties optreden aan belangrijke organen zoals nieren, lever, hersenen en hart.
Andere problemen als zweren in de bek en loszittende tanden kunnen ook ontstaan door slechte mondhygiëne.

U kunt al deze onplezierige problemen voorkomen door het gebit van de hond regelmatig te poetsen gebruik daarvoor geen tandpasta voor mensen maar tandpasta en tandenborstels die speciaal zijn ontwikkeld voor honden te koop bij de meeste dierenwinkels. Het aanleren van deze manier van gebit verzorging kunt u het beste al op jonge leeftijd starten.

Het aanbieden van kauwkluifjes en kauwspeelgoed bevorderd ook het reinigen van het gebit.

Zie ook…
Trimadvies