Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

G&G (Gedrag en gehoorzaamheid) ofwel FCI Obedience

Gedrag en Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool/vereniging. Hier leert u de hond te laten zitten; af te gaan; bij u te komen etc. etc. Dit is vrijwel bij elke hondenschool/vereniging de basis om mee te beginnen. Het is ook erg leuk om te zien dat u een hond verschillende oefeningen kunt aanleren. Deze zijn niet alleen leuk maar vaak ook handig in het dagelijkse leven.

Maar u kunt ook verder gaan. Denk daarbij aan het vooruit sturen naar een vak van 3 bollen. Het los laten volgen naast u in een parcours. Over een hindernis springen om vervolgens een apporteerblok op te halen. Dit alles in een wedstrijd omgeving waar alle facetten naar voren komen. Per niveau worden de opdrachten gecompliceerder en moet de uitvoering perfecter zijn om aan de norm te voldoen. Op de wedstrijden is het erg gezellig onder de deelnemers en de hondenscholen/verenigingen doen hun uiterste best om er een gezellige dag van te maken.

Bij het programma Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G) ligt het accent dus op een hoge graad van gehoorzaamheid. G&G is tot een tak van hondensport uitgegroeid, waaraan veel verschillende rassen meedoen.

Trainingen voor G&G worden aangeboden door diverse regionale kynologenclubs en hondensportverenigingen. Niet iedere vereniging die G&G in zijn aanbod heeft organiseert cursussen op elk niveau.

Raad van Beheer

De reglementering van G&G is een verantwoordelijkheid van de Raad van Beheer. Deze organisatie zorgt ook voor de keurmeesters voor deze sport. Het diploma G&G is te behalen op diplomadagen of tijdens een wedstrijd. Kynologenclubs organiseren de examens en ook onderlinge wedstrijden.

De Raad van Beheer geeft verenigingen toestemming wedstrijden en examens te organiseren, houdt toezicht op naleving van de reglementen en leidt instructeurs en keurmeesters op in eigen, door de Raad van Beheer goedgekeurde programma’s.

Federatie Hondensport Nederland

Onder auspiciën van de FHN worden jaarlijks in Nederland vele examens/wedstrijden georganiseerd door de bij de FHN aangesloten hondenscholen.

Meer informatie:
https://www.raadvanbeheer.nl
http://www.fhn.nl  knop gedrag & gehoorzaamheid