Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Clubdiplomadagen (CDD)

Elk jaar organiseren wij en onze zusterretrieververeningen (CCRCN, CBRN, FRC, GRCN, GRV, LKN, NLV en WFRG) diverse clubdiplomadagen die opengesteld zijn voor alle retrieverrassen. Bij de clubdiplomadagen wordt er gewerkt met dummy’s. Wij willen iedereen die jachttraining met zijn/haar Toller doet, uitnodigen om hieraan mee te doen, zodat u aan de voorjagers van de andere retrieverrassen de capaciteiten van Tollers kan demonstreren en u de mogelijkheid heeft tot het behalen van de club diploma’s C, B en A.

Een Clubdiplomadag omvat een aantal gestandaardiseerde proeven van kunstmatige aard, waarbij het niveau en de bruikbaarheid van de hond voor het werk na het schot getest en beoordeeld worden. Tijdens deze dagen worden een aantal vast omschreven proeven afgelegd in de categorieën C, B en A die vast omschreven zijn in het Jachtproeven reglement van de NSDTRCN.
Bij voldoende prestatie wordt het C-, B- of A-diploma verkregen.

Er kan op drie nivo’s worden deelgenomen, van beginner (nivo C) tot ver gevorderd (nivo A) met voor elk nivo overeenkomstige proeven.
De C- en B-proeven worden afgelegd met dummy’s, de A-proeven met wild (duif en eend).

De minimumleeftijd om mee te mogen doen is:

  • in de C-klasse: 9 maanden
  • in de B-klasse: 12 maanden
  • in de A-klasse: 18 maanden

Diploma C:
Proef A: Aangelijnd en los volgen
Proef B: Uitsturen en komen op bevel
Proef C: Houden van de aangewezen plaats
Proef D: Apport te land
Proef E: Apport uit diep water

Diploma B (C-proeven A t/m E plus):
Proef F: Verloren apport te land
Proef G: Markeerapport te land
Proef H: Apport over diep water

Diploma A (B- en C-proeven A t/m H plus):
Proef I: Dirigeerproef te land
Proef J: Apport van verre loper over breed water

Een diploma wordt afgegeven voor het niveau waarop alle proeven met een voldoende zijn beoordeeld. Dat kan dus afwijken van het niveau waarop is ingeschreven.

Het deelnemen aan een Clubdiplomadag dient om te meten welk trainingsniveau de combinatie van baas en hond heeft bereikt.

De deelnemer is verantwoordelijk voor de inschrijving in de juiste klasse. Indien tijdens of na de wedstrijd blijkt, dat is ingeschreven in een onjuiste klasse volgt diskwalificatie e/o verwijdering uit de uitslag.
 

In welke klasse inschrijven voor CD met buitenlandse FCI erkende kwalificatie?

Annuleringen

Het is mogelijk dat een eerder gedane inschrijving wordt geannuleerd. Wij hanteren daarbij de volgende procedure: 
* Annuleringen vóór de sluitingsdatum, indien zij reeds betaald hebben: Bedrag, minus 5,00 administratiekosten, retour.
* Geen plaatsing omdat maximum is bereikt en/of reserves niet mee kunnen doen omdat maximum is bereikt: Bedrag, minus 5,00 administratiekosten, retour.
* Annuleringen ná de sluiting inschrijving ontvangen géén inschrijfgeld retour, ongeacht of er een reservekandidaat mee kan doen.

Bekijk clubdiplomadag of SJP foto’s in het fotoalbum.