Facebook-Icon-Facebook-Logo-Social-Media-Fb-Logo-Facebook-Logo-PNG-and-Vector-with-Transparent-Background-for-Free-Download

Steppen met je hond

Iedereen heeft beweging nodig; honden en mensen! Steppen met de hond is een ideale manier om samen te bewegen, aan de conditie te werken en te genieten van de buitenlucht.

Steppen met de hond zorgt bij baas en hond voor:
– Gezonde beweging
– Sterke spieren
– Conditieverbetering
– Vermindering overgewicht

Maar vooral ook voor:
– Goede relatie
– Verbetering van de samenwerking
– Plezier met elkaar hebben

Ook voor bazen en honden die na een ziekte of blessure hun conditie moeten verbeteren of hun spieren moeten trainen, is het steppen met de hond een grote aanrader!

Bij het steppen kan de hond middels een walky dog aan de step bevestigd worden en net als bij het fietsen met de hond, zal de hond eerst moeten wennen aan de step en leren netjes naast te step mee te lopen. Als de hond eenmaal gewend is dan geldt ook hier dat de hond in draf naast te step mee dient te lopen. Draven is het minst belastend voor het lichaam en kan de hond daarom het langst volhouden.

De afstand dient geleidelijk aan opgebouwd te worden, een richtlijn is om ieder half uur even een pauze te nemen waarbij de hond losgemaakt wordt van de step. Voordat het steppen is een warming up van de spieren erg belangrijk, niet alleen voor de baas, maar ook voor de hond. Dit kan door eerst met de hond te gaan lopen waarbij de snelheid wordt opgevoerd. Ook het uitvoeren van basiscommando’s kan gebruikt worden voor de warming up. En na het steppen (zeker bij lange afstanden en/of hoge snelheden) is een cooling down van belang, hier zou gekozen kunnen worden door de snelheid van het steppen te vertragen en in een rustig tempo nog even door te steppen. Of door na het steppen nog enkele rondjes te lopen met de hond.