Logo NSDTRCN

De CHAMPIONS TROPHY is een onderlinge wedstrijd tussen de beste retrievers van het afgelopen seizoen.

Wie kunnen er meedoen aan de CT? De JPC’s selecteren de uit te nodigen combinaties aan de hand van de resultaten behaald op de door de verenigingen georganiseerde evenementen; NLV-Artemis, GRCN-GoldCup, FRCApporteertrofee(FRC AT), LKN Jachttrofee(LKN JT) en de WFRG Trofee. De eerst zes geplaatste retrievers op b.g. evenementen zullen uitgenodigd worden, eventueel aangevuld tot max. twintig combinaties op basis van excellent getoond werk. Naast eerdergenoemde 18 Retrievers kan het wedstrijdveld aangevuld worden met Tollers, Chessen of Curly’s welke op AA niveau werken. Ook de winnaar van het voorgaande jaar mag meedoen om zijn/haar titel te verdedigen. In tegenstelling tot de Nimrod, waar dezelfde combinatie baas/hond maar eenmalig mag deelnemen, kan men zich voor de CT elk jaar weer via behaalde resultaten kwalificeren.

Er worden vier meervoudige niet gestandaardiseerde apporteerproeven uitgezet op AA niveau. Bij iedere proef zijn er drie stuks wild om te apporteren. De organisatie is in handen van vertegenwoordigers van de retrieververenigingen.

Elke proef bestaat uit drie apporten. De opdrachten zijn van dien aard dat de verschillende aspecten van apporteren te weten: vrij verloren apport, markeerapport, gedirigeerd apport en apport op sleep zo veel mogelijk in de verschillende proeven worden verweven.

De wijze van keuren is praktijkgericht, het apport moet correct worden geapporteerd. Staand afgeven geeft geen puntenaftrek. Inspringen en onrust op post leiden wel tot puntenaftrek. Hinderlijk jankende en blaffende Retrievers betekenen een onvoldoende op de betreffende proef. Alle Retrievers worden (uiteraard) los voorgejaagd.

De locatie van de Champions Trophy editie 2023: n.n.t.b.

Publiek is welkom. De proeven worden zodanig opgezet dat het publiek alles goed kan volgen en kan meegenieten van prachtig hondenwerk op een prachtige locatie.